2017-05-23 13:12:36• hírek • Szatmár.ro

Jó és rossz hírek az 1899-es szatmári sajtóból

A Szatmár társadalmi és szépirodalmi hetilap híreiből szemezgettünk.

Eljegyzés. Dr. Penkert Mihály székelyhídi gyógyszerész július 9-en, szombaton délben váltott jegyet. Lükő Mariska kisasszonynyal, Lükő Sándor szatmári takarékpénztári hivatal főnök bájos és művelt leányával. Gratulálunk !

Szerencsétlenség. Erdei Lajos gazdálkodó, aki a Szamos pártján dolgozott, eltűnt. Családja keresésére indulván, csak kalapját találta meg a Szamos partján. Mivel ennek következtében azon gyanú merül fel, hogy a Szamosba fúlt, hulláját kutatni kezdte a rendőrség, s azt ki is fogta Vetésnél.

Lóverseny. A gazd. egyesület lóversenybizottsága folyó hó 12-én tartott ülésén elhatározta, hogy a folyó évi október 1-re tervbe vett lóversenyt megtartja; a futamok között lesz egy paraszt verseny, egy katona-tisztek versenye, 1 legitim vadász- és 1 ugyancsak legitim sik verseny, végre egy szatmár-i megyei urilovasuk sikversenye.

Apa gyilkos. Vasárnap rémes gyilkosság történt Ombodon. Suhajdú Eszter fiatal asszony —apósát Darabánt Sándort, a kivel állandóan rosz viszonyban éltek, egy késsel úgy összeszurta, hogy azonnal szörnyet halt. A gyilkost vasárnap délután 7 órakor kisérte be két csendőr Szatmárra, százakra menő tömeg nézte a Szamoshidnál, mikor megérkezett, a kisgyermekével karján, kőzönvös arczczal haladt a két csendőr előtt a városba. A gyilkosságot em tagadja, de a kést, amelylyel elkövette, úgy eldobta, hogy még eddig megtalálni nem lehetett.

Gyászhir. Hetei Kanizsai Zsigmond ügyvéd és földbirtokos, junius hó 27-én délelőtt 11 órakor, hosszas szenvedés után, 66 éves korában elhunyt. A megboldogult változatos pályát futott meg. Volt a helybeli ev. ref. gymnáziumban tanár, később mint ügyvéd működőit. Majd a varosnál községi bíró, az után hegyi kapitány. Minden helyzetben nagy munkaszeretet és szigoru kötelességtudás jellemezték. Nyugodjék békében !
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: